Toezichthouden
Het is belangrijk om toezicht te houden op uit te voeren werken. Of werken nu door een eigen dienst of door een aannemer worden uitgevoerd. Zonder controle kan geen kwaliteit worden gegarandeerd en gewaarborgd. Verificatie en validatie van prestatie-eisen, werkafspraken, procedures en processen vormen de uitgangspunten voor een geslaagd project. TerraSpect kan u of uw organisatie adviseren of bijstaan bij het toezichthouden.
Keuringsprotocol
Een keuringsprotocol is een beschrijving van de meetmethodiek en de uitgangspunten van een opneming, monitoring, inspectie of inventarisatie. Deze komen al dan niet voort uit onderliggende contractstukken, gemaakte afspraken en prestatie-eisen. Een keuringsprotocol dient niet alleen als handvat voor de toezichthouder of inspecteur, maar tevens als communicatiemiddel voor alle belanghebbenden. Middels het keuringsprotocol wordt op een transparante wijze de meetmethodiek inzichtelijk gemaakt. Aan de hand daarvan kan herleid worden hoe een gescoorde waarde tot stand komt in relatie tot voorgeschreven prestatie-eisen uit het contract of de overeenkomst.
Directievoering
Bij directievoering wordt, net zoals bij toezichthouden, de gang van zaken rondom uit te voeren werken geregistreerd en gewaarborgd.
Daarnaast wordt bij directievoering, indien gewenst, bemiddeld en gestuurd in het betalingsproces tussen opdrachtgever en aannemer. Eventuele afwijkingen door onder andere meer- of minderwerk worden correct behandeld conform de eisen van diverse bestek- en contracttypen op basis van RAW, UAV 2012, prestatiecontracten en UAV GC.
TerraSpect kan de directievoering op uit te voeren werken op zich nemen. Uitgangspunt hierbij is dat opdrachtnemers alleen worden betaald voor hetgeen zij hebben gedaan en daarnaast voor wat ze goed hebben gedaan. Deze manier van werken verplicht opdrachtnemers tot het leveren van kwalitatief goed werk.
Revisie
De landmeters van GeoSpect meten direct na uitvoering een volledige revisie in en werken deze uit. Zo wordt rationeel het verschil tussen de nul-situatie en het opgeleverde resultaat bepaald en worden hoeveelheden objectief en meetbaar in kaart gebracht.
Mutatieproces
De revisiegegevens dienen als directe input voor het mutatieproces. Een dergelijk mutatieproces kunnen wij voor onze opdrachtgevers opstellen. Zodoende is voor iedere belanghebbende duidelijk wat zijn of haar rol is binnen het proces. De rollen, functies en verantwoordelijkheden geven het inzicht en herleidbaarheid in het proces om tot een correcte mutatie te komen.
Zodoende blijft de beheerdata actueel.